ТЕАТР НА ТЕРИТОРІЇ ГЕНЕРАЛЬНОГО ОКРУГУ «ЖИТОМИР» (ДРУГА ПОЛОВИНА 1941 – ПОЧАТОК 1944 рр.) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті аналізуються функціонування театру як соціального інституту та основні напрямки роботи театральних колективів на території генерального округу «Житомир» у другій половині 1941 – на початку 1944 рр. Визначено, що місцевий театр був не лише основною формою культурного дозвілля німецької окупаційної влади; він тривалий час перебував під впливом українського самостійницького руху, виступив можливістю прикриття підпільної антинімецької діяльності, став одним із етапів у розвитку національної культури.