СТАНОВЛЕННЯ ЖІНОЧОГО РУХУ ФРАНЦІЇ У ШІСТДЕСЯТІ РОКИ ХХ ст. (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Стаття присвячена питанням формування жіночого руху, ідейним та теоретичним витокам філософії французького фемінізму «другої хвилі». Розглядаються умови становлення жіночого руху. Розкриваються його особливості як складової частини соціально-рушійної сили французького суспільства шістдесятих рр. ХХ cт. в умовах соціальної кризи. Встановлюються головні задачі діяльності жіночого руху, соціально-політична теорія.