СУЧАСНА ДИПЛОМАТИЧНА СЛУЖБА РЕСПУБЛІКИ ПОЛЬЩА: МОДЕЛЬ ТА ІННОВАЦІЇ (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Стаття висвітлює основні напрямки і пріоритети творення нової дипломатичної служби Польщі через призму внутрішніх та зовнішніх факторів на вироблення ліній у міжнародних відносинах держави. Відносно короткий в історичному плані термін існування незалежної України, відповідно, її дипломатії, певною мірою зумовили вивчення проблеми формування дипломатичної служби в інших країнах. На глибоке переконання автора, корисним тут саме і є досвід організації дипломатичної діяльності Польщі.