ОСТАРБАЙТЕРИ З РІВНЕНЩИНИ: ДЖЕРЕЛЬНА БАЗА ДОСЛІДЖЕННЯ (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті проаналізовано різні за походженням та інформативним потенціалом джерела, що стали підґрунтям дослідження проблеми вивезення населення Рівненщини на примусові роботи у Третій рейх, особливостей його перебування за кордоном та подальших репатріаційних процесів. Охарактеризовано основні види тематичних джерел – архівні матеріали, регіональні періодичні видання окупаційного періоду, збірники опублікованих документів та спогади остарбайтерів.