РОЛЬ УКРАЇНИ І ПОЛЬЩІ У ЗАБЕЗПЕЧЕННІ СТАБІЛЬНОСТІ У ЄВРОПІ ТА СВІТІ: ІСТОРІОГРАФІЯ ПРОБЛЕМИ (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті проаналізовано праці українських та зарубіжних дослідників, у яких обґрунтовується роль України та Польщі у забезпеченні стабільності у Європі та світі, розглядається їх участь у формуванні безпекового простору Центрально-Східної Європи. Значну увагу приділено співпраці двох держав у світлі євроатлантичної інтеграції. З’ясовано міру наукового обґрунтування проблеми, вказано на необхідність її подальшого вивчення.