КРИТИЧНЕ МИСЛЕННЯ – СЕРЕДНЬОВІЧНА ВІДСТАЛІСТЬ? (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Розглянуто відмінність між "вузьким" та "широким" тлумаченнями критичного мислення. Охарактеризовано чотири моделі критичного мислення, а саме: М. Ліпмана, Д. Клустера, Р. Пауля, Д. Халперн. В статті відзначається, що кожен з авторів розглядав різні аспекти критичного мислення із відмінними цілями і під різними кутами зору. Кожна із концепцій віддзеркалює якісь окремі важливі аспекти процесу критичного мислення, поглиблюючи наше розуміння цього феномена. Автор застерігає викладачів від використання методик розвитку критичного мислення, які насправді формують догматичне мислення учнів.