ТЕРМІН «МУЗЕОГРАФІЯ» У ВІТЧИЗНЯНОМУ НАУКОВОМУ ДИСКУРСІ ХІХ-ПОЧАТКУ ХХІ СТОЛІТТЯ (Zaporizhzhia Historical Review, 2022)
В статті представлений процес інтегрування терміну «музеографія» до українського наукового дискурсу. Аналіз залучених публікацій довів, що його входження відбулося у другій половини ХІХ ст. шляхом ознайомлення із західноєвропейським та російським науковим доробком. Слово отримало етимологічне визначення яке зберігає до сьогодні. Протягом ХІХ ст. поняття переважно пов’язувалась із археологічними та етнографічними дослідженнями. Сьогодні розглядається в системі музеєзнавства. В межах цієї історичної дисципліни виступає вторинним носієм інформації про музейні збірки. В якості первинного джерела служить базою досліджень практики та теоретичного осмислення музейної справи.