РОЛЬ ДМИТРА САЛАМАТІНА У РУЙНУВАННІ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ (2012 Р.) (Zaporizhzhia Historical Review, 2022)
Предметом роботи стало з’ясування місця міністра оборони України в 2012 р. Дмитра Саламатіна у зниженні боєздатності Збройних сил України. Підкреслюється його зв’язок з російськими елітами, масштаби розкрадання майна української армії та особисте збагачення урядовця. Обґрунтовується висновок про заміщення Д. Саламатіна на посаді міністра оборони України внаслідок конкуренції зі старшим сином Віктора Януковича Олександром.