Заснування та діяльність посольства України в Канаді на початку 90-х рр. ХХ ст. (на матеріалах Національного музею історії України) (Zaporizhzhia Historical Review, 2019)
У статі досліджений процес заснування та діяльності одного з перших закордонних дипломатичних відомств України, яке було створене після проголошення незалежності 24 серпня 1991 р. Зроблена спроба дати історичну оцінку діяльності першого Посла України в Канаді Левка Лук’яненка. Досліджена частина колекції Національного музею історії України, яка ілюструє початок діяльності посольства України в Канаді. Визначено роль представників української діаспори Канаді в організації українського дипломатичного представництва.