Чорномор’я та Балкани на сторінках «Вестника Европы» (1912 – 1913) (Zaporizhzhia Historical Review, 2019)
У статті аналізується досвід ідентифікації та осмислення регіону Балкан та Причорномор’я на сторінках російського помірковано ліберального часопису «Вестник Европы» доби переддення та періоду Балканських війн 1912 –1913 років. Автори доходять висновку, що конструкт «Балкани – Причорномор’я» на сторінках часопису впродовж 1912 –1913 рр. відрізнявся від його розуміння у географії та геополітиці. Оцінка подій та процесів в регіоні не завжди відповідала офіційній позиції російського уряду та була побудована на багатьох факторах.