Американська історіографія соціальної політики адміністрацій Ф. Д. Рузвельта та Г. Трумена (1933–1952 рр.) (Zaporizhzhia Historical Review, 2019)
В статті представлений історіографічний аналіз проблеми соціальної політики адміністрацій Ф. Д. Рузвельта та Г. Трумена (1933 – 1952 рр.). Підкреслено актуальність дослідження даної теми, охарактеризовано основні праці, в яких частково вже розглядалась окреслена проблематика. На основі проблемно-хронологічного методу в роботі з’ясовуються основні періоди накопичення знань про соціальну політику адміністрацій Ф. Д. Рузвельта та Г. Трумена в американському науковому просторі. В процесі дослідження були виділені основні історіографічні школи, головні праці, їхні особливості та тенденції у висвітленні соціальної політики США у 1933-1952 рр. Представлений аналіз виявив, що досі навіть американські історики не визначали роки адміністрацій Ф. Д. Рузвельта та Г. Трумена цілісним фундаментальним етапом становлення в розвитку американської моделі соціальної політики, що зумовлює необхідність та важливість подальшого дослідження соціальної політики адміністрацій Ф. Д. Рузвельта та Г. Трумена (1933 – 1952 рр.).