ДОПОМОГА ДІТЯМ УСРР ЗАКОРДОННИМИ ОРГАНІЗАЦІЯМИ У ПЕРШІЙ ПОЛОВИНІ 1920-х рр. (Zaporizhzhia Historical Review, 2022)
У статті розглянуто проблеми боротьби органів радянської влади з голодом 1921–1923 рр. та його наслідками. Досліджено діяльність міжнародних організацій з надання допомоги дітям. Детально розглянуто внесок Міжнародного союзу допомоги дітям у створення пунктів харчування для дітей в регіонах України, що найбільше постраждали від неврожаю. Наведено дані про сприяння у створенні, фінансовій та матеріальній підтримці Міжнародним союзом допомоги дітям та Всесвітньою єврейською конференцією допомоги дітям дитячих будинків, інтернатів, пологових будинків.