ЕГО-ДЖЕРЕЛА В ЕПОХУ «НОВИХ МЕДІА»: КОНТЕКСТ ІСТОРИЧНОГО ПРОСТОРУ РОСІЙСЬКОЇ ФЕДЕРАЦІЇ (Zaporizhzhia Historical Review, 2022)
Актуалізоване питання джерелознавчого аналізу «нових медіа» в контексті проблем вивченя формування історичного простору Росії в ХХІ ст. Визначено базові взаємодії в структурі соціальних медіа як історичного джерела – внутрішньої природи (мети створення) та зовнішніх проявів комунікативного акту (сприйняття та декодування аудиторією). Обгунтовано позиціонування наративного контенту соціальних медіа історичного спрямування як его-джерел, з огляду на розуміння факторів впливу та вивчення механізмів поширення історичних образів в російському інфопросторі.