ПОГЛЯДИ РОМАНА БЖЕСЬКОГО НА ПОЛІТИКУ ГЕТЬМАНА ПАВЛА СКОРОПАДСЬКОГО (Zaporizhzhia Historical Review, 2022)
В статті досліджуються погляди Романа Бжеського на внутрішньо та зовнішньополітичну діяльність Павла Скоропадського в якості гетьмана Української Держави, порівнюються оцінки Бжеським Скоропадського на контрасті з ідеологічними супротивниками та прихильниками гетьмана, проводиться порівняльний аналіз оцінок Романа Бжеського з візіями сучасних істориків на внутрішню та зовнішню політику, зокрема залежності режиму Гетьманату Скоропадського та його уряду від Німеччини та її союзників.