УКРАЇНОМОВНІ ГАЗЕТИ ПЕРІОДУ НАЦИСТСЬКОЇ ОКУПАЦІЇ УКРАЇНИ ПРО ВОЛОДИМИРА ВИННИЧЕНКА (Zaporizhzhia Historical Review, 2022)
У статті проаналізовано згадки про Володимира Винниченка, які були представлені в україномовній пресі часів нацистської окупації. Об’єктом дослідження стали матеріали періоду 1941–1944 років на сторінках газет, що виходили у той час в різних регіонах окупованої України, а також за її межами. Констатується, що вони є різноплановими й неоднозначними за змістом. Характеристики його як письменника та політичного діяча містять досить широкий спектр оціночних суджень – як позитивних так і негативних.