ФОРМУВАННЯ ЗОВНІШНЬОПОЛІТИЧНОГО КУРСУ АДМІНІСТРАЦІЇ ПРЕЗИДЕНТА США ДЖ. КАРТЕРА ЩОДО КНР (СІЧЕНЬ-ГРУДЕНЬ 1977 р.) (Zaporizhzhia Historical Review, 2022)
У статті досліджено формування зовнішньополітичного курсу адміністрації президента США Дж. Картера щодо КНР у січні-грудні 1977 р. Проаналізовані причини, хід та наслідки активізації зовнішньополітичної стратегії США щодо Китаю протягом періоду, що вивчається. Охарактеризовано практичну реалізацію зовнішньополітичних ініціатив адміністрації Дж. Картера у китайському напрямку в січні-грудні 1977 р. Висвітлено позицію Білого Дому у протистоянні КНР–КР, а також конкретні зовнішньополітичні дії Вашингтону щодо Пекіну та Тайбею. Окреслено роль різних угрупувань в американському істеблішменті у процесі формування зовнішньополітичного курсу адміністрації президента США Дж. Картера щодо КНР у січні-грудні 1977 р.