«РИБА» ВІД ЛІТЕРАТУРИ: САМІЙЛО ЩУПАК (Zaporizhzhia Historical Review, 2023)
Стаття присвячена вивченню життя та діяльності вульгарного критика доби літературної дискусії Самійла Щупака. Його життєва позиція характеризується як пристосуванство до совєтської ідеології та пропаганди. Недаремно він постійно перебував на керівних посадах різноманітних періодичних видань від «Більшовика», «Пролетарської правди» у Києві до «Критики» та «Літературної газети» у Харкові. Головні тези його платформи полягали у щирому співчутті й співзвуччі з основними постулатами соціалістичного реалізму, що почав формуватися. На жаль, це не вберегло його від репресій та передчасної смерті.