РЕАЛІЇ УКРАЇНСЬКОЇ ШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ В УМОВАХ НІМЕЦЬКОГО ОКУПАЦІЙНОГО РЕЖИМУ 1941-1943 рр. (Zaporizhzhia Historical Review, 2023)
Становище та функціонування шкільництва на території України у роки Другої світової війни мало великий вплив на свідомість українського населення, аналіз нацистської політики та реальної ситуації зі шкільною освітою та представлення її на сторінках періодичних видань української еміграції, зокрема у часописі «Українська дійсність» показує як впливала гітлерівська пропаганда на авторів статей, в яких змальовувалася приваблива картина окупаційного життя та можливості отримати освіту. Показано, що у реальному житті шкільництво переживало великі труднощі.