АГАТАНГЕЛ КРИМСЬКИЙ: РЕЦЕПЦІЯ МУСУЛЬМАНСЬКОГО СВІТУ В КОНТЕКСТІ УКРАЇНСЬКОГО ПРОСТОРУ КІНЦЯ XIX – ПОЧАТКУ XX ст. (Zaporizhzhia Historical Review, 2023)
Стаття розглядає особливості рецепції мусульманської культури Агатангелом Кримським.Виділяються риси, властиві сприйняттю дослідником мусульманського світу. Зосереджено увагу на рівні усвідомленості стану речей в мусульманських країнах та взаємозв’язків між ними. Розглядається рівень зануреності Кримського в теми його досліджень.Рецепція мусульманської культури Агатангелом Кримським розглянута в контексті тогочасного українського публічного дискурсу, історіографічної традиції а також сучасної інтелектуальної історії.