«VOX VERITATIS» – ГОЛОС ПРАВДИ УКРАЇНСЬКОГО ДІАЛОГЕРСТВА (Zaporizhzhia Historical Review, 2024)
У даній статті автор розглядає діяльність українського діалогера Віталія Дрібниці. Українське діалогерство є малодослідженим та сприймається як вагома частина одного із компонентів інформаційного фронту Новітньої російсько-української війни. В. Дрібниця за своєю діяльністю є педагогом і має історичну освіту. Від квітня 2021 р. став відомим як діалогер з ніком Vox Veritatis, саме тоді він створив свій YouTube-канал під назвою «Vox veritatis Голос правди». Його діяльність полягає у тому, щоб розмовляючи з росіянами у чатрулетці, записати діалог і розмістити його на своєму каналі. Своєю справою він сприяє формуванню уявлень в українців про погляди пересічних росіян щодо України, історії та цієї війни. Аудиторія YouTube-каналу «Vox veritatis Голос правди» перевищує 300 тис. підпис- ників (лютий 2024), а більшість глядачів це українці зрілого віку. Мета діалогінгу В. Дрібниці передбачає просвітництво в історичній тематиці для його глядачів.