СТРАТЕГІЧНІ ПАРТНЕРИ МОДЕРНОЇ УКРАЇНИ: ЗАДУМИ, МІФИ, РЕАЛЬНІСТЬ (Zaporizhzhia Historical Review, 2024)
У дослідженні науковців Запорізького національного університету Олек- сандра Давлєтова, Михайла Єльникова, Ігоря Саламахи мова йде про одне з головних питань української зовнішньої політики – пошук стратегічних партнерів.Починаючи з 1991 року – часу відновлення незалежності України, всі керів- ники держави були в пошуках стратегічних партнерів – від Азії до Америки. Досліджується процес пошуку стратегічних партнерів, причини вибору тієї або іншої держави, еволюція поглядів на поняття «стратегічні партнери» протягом всієї доби незалежності України.