БОРОТЬБА ДУХОВЕНСТВА І ВІРНИХ СТАНИСЛАВІВСЬКОЇ ЄПАРХІЇ ЗА ЛЕГАЛІЗАЦІЮ УКРАЇНСЬКОЇ ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКОЇ ЦЕРКВИ (1985–1989 рр.) (Zaporizhzhia Historical Review, 2017)
У статті розглядаються форми боротьби греко-католиків за відродження Церкви у другій половині 1980-х рр. на теренах Станиславівської єпархії. Основну увагу приділено проведенню “відкритих” богослужінь, поширенню листів-протестів проти релігійних утисків та збору підписів за юридичну легалізацію УГКЦ, акції голодування греко-католиків на Арбаті та підтримці легалізаційних процесів світовою громадськістю. Показано, що релігійний рух греко-католиків викликав шалену протидію партійних структур, які разом із Російською Православною Церквою здійснили низку безуспішних стримуючих заходів.