СИСТЕМА АДМІНІСТРУВАННЯ ЯК ЗАСІБ РЕАЛІЗАЦІЇ ПЛАНІВ НАЦИСТІВ НА ОКУПОВАНІЙ ТЕРИТОРІЇ (Zaporizhzhia Historical Review, 2017)
Стаття розкриває питання, пов‟язані із запровадженням адміністративного поділу та функціонуванням органів управління на окупованій німецькими військами території України. Територія України була розподілена на зону цивільного (Рейхскомісаріат «Україна», Трансністрія та Генеральне Губернаторство) та військового управління. Система управління окупованої території мала суттєві відмінності від радянської системи, що передусім полягали у наявності як зони цивільної, так і військової структури управління. Діяльність військових та цивільних адміністративних органів була спрямована на здійснення жорсткого контролю над населенням окупованих територій, колоніального управління відповідно до директив нацистського керівництва.