ПЕРЕМІЩЕНІ УКРАЇНЦІ ПОВОЄННОЇ ЗАХІДНОЇ НІМЕЧЧИНИ ТА ФОРМУВАННЯ КУЛЬТУРНОЇ ПАМ’ЯТІ (Zaporizhzhia Historical Review, 2017)
Проаналізовано такі категорії культурної пам‟яті, як “м‟яка пам‟ять” і “тверда пам‟ять”. До складових “м‟якої пам‟яті” переміщених українців повоєнної Західної Німеччини належать публікація книг, видання періодики, виступи з доповідями та лекціями у таборах переміщених осіб, організація виставок народної творчості, проведення святкових заходів та днів пам‟яті, які мали соборницький характер. До складових “твердої пам‟яті” зараховуємо встановлення пам‟ятників, хрестів і меморіальних дошок