ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОПАГАНДИ В СИСТЕМІ ДЕРЖАВНИХ ОРГАНІВ НАЦИСТСЬКОЇ НІМЕЧЧИНИ У 1933-1941 рр. (Zaporizhzhia Historical Review, 2017)
Показано організацію роботи Міністерств та департаментів пропаганди в системі державних органів Третього рейху у період становлення нацистської влади у Німеччині та окупації території країн Східної Європи, зокрема СРСР. Представлено роботу нацистського пропагандистського апарату та розробку і використання ним різноманітних форм і методів впливу на власне населення в галузі освіти, науки та суспільних відносин. Розкрито процес формування та діяльність Імперського міністерства народної освіти і пропаганди, Імперського міністерства науки, виховання і народної освіти, Імперського міністерства у справах окупованих Східних областей. Визначено характер і результати інформаційно-пропагандистського впливу на свідомість німецького населення в умовах підготовки і ведення війни.