РУМУНСЬКЕ ПИТАННЯ НА ПЕТРОГРАДСЬКІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ СОЮЗНИХ ДЕРЖАВ (СІЧЕНЬ-ЛЮТИЙ 1917 р.) (Zaporizhzhia Historical Review, 2017)
На основі широкого загалу документальних джерел проаналізована робота Петроградської союзної конференції, та виявлені позиції її учасників відносно основних цілей війни, та ролі Румунського фронту для їх досягнення. В ході розгляду зроблено наголос на наявність суттєвих протиріч у середовищі союзних держав стосовно перерозподілу матеріальних ресурсів для подолання наявної внутрішньої кризи в царській Росії у воєнно-технічній та економічній сфері. Автор приходить до висновку про взаємозв‟язок між посиленням кризи в економіці царської Росії та необхідністю, з боку союзників, прямої воєнно-технічної допомоги Румунії у 1917 р.