СМАРАГДОВИЙ ОСТРІВ ЗА ОКЕАНОМ: СТАВЛЕННЯ АМЕРИКАНЦІВ ДО ІРЛАНДСЬКИХ МІГРАНТІВ У ХІХ ст. (НА ОСНОВІ АМЕРИКАНСЬКИХ КАРИКАТУР) (Zaporizhzhia Historical Review, 2017)
Тема мігрантів у сучасному суспільно-політичному житті є актуальною і має досить довгу історичну ретроспективу. В нашій статті робиться спроба визначити причини і напрямки міграції ірландського населення в ХІХ ст., з‟ясувати причини негативного ставлення до ірландських мігрантів, саме в США, проаналізувати роль ірландського жіноцтва в міграційному процесі, їх роль та особливості пристосування до нового місця проживання. Використовуючи сатиричні видання Сполучених Штатів Америки, показано, як еволюціонувала суспільна думка щодо ірландців та їх політичних прагнень.