ОБРАЗ ЖІНКИ В РОКИ ДРУГОЇ СВІТОВОЇ ВІЙНИ У СУЧАСНІЙ РОСІЙСЬКІЙ ІСТОРІОГРАФІЇ (Zaporizhzhia Historical Review, 2017)
У статті охарактеризовано найважливіші тенденції специфіки вивчення історії жінки в роки Другої світової війни у сучасній російській історіографії, визначено головні ідеї та методи дослідження, окреслено обставини, які впливали на процес історичного дослідження та його результати, зокрема вплив державної політики пам‟яті Росії, розглянуто зміни, які відбулися у вивченні жіночої історії Другої світової війни. Певну увагу зосереджено на аналізі перспективи наукових розвідок у цьому сегменті фундаментальних досліджень.