Г.М. ДОБРОВ И В.М. ГЛУШКОВ: НАУКОЗНАВСТВО, КІБЕРНЕТИКА, ІНФОРМАТИКА (Zaporizhzhia Historical Review, 2017)
На основі вивчення оригінальних праць і ознайомлення виконаних звітів, стаття висвітлює співпрацю таких видатних вчених, як В.М. Глушков (1923-1982), який є автором фундаментальних праць у галузі кібернетики, математики і обчислювальної техніки, ініціатором і організатором реалізації науководослідних програм створення проблемно-орієнтованих програмно-технічних комплексів для інформатизації, комп‟ютеризації і автоматизації господарської і оборонної діяльності країни та Г.М. Добров (1929-1989) – відомий історик науки і засновник школи наукознавства на Україні. Співпраця видатних вчених вивела економіку країни на новий технічний рівень у галузі інформатизації, комп‟ютеризації і автоматизації господарської і оборонної діяльності країни.