КОЛЕКТИВНІ ДОСЛІДИ ЯК ПЕРЕДВІСНИКИ ПОЯВИ ВІТЧИЗНЯНОЇ КОЛГОСПНОЇ ДОСЛІДНОЇ СПРАВИ У 30-х РОКАХ ХХ СТОЛІТТЯ (Zaporizhzhia Historical Review, 2017)
Автор розглядає проведення колективних дослідів у другій половині ХІХ – на початку ХХ століття як передумову появи у 30- роках ХХ століття вітчизняної колгоспної дослідної справи. В статті зосереджено увагу на дослідницькій роботі різних типів сільськогосподарських дослідних установ: дослідних господарств, дослідних полів, дослідних ділянок, дослідних станцій, показових господарств. Дослідження ґрунтується на вивченні матеріалів наукової літератури, а також довідкових та періодичних видань, застосуванні методів: історико-наукового, аналізу і синтезу.