РОЗВИТОК ТА СТАНОВЛЕННЯ ВИНОГРАДАРСТВА НА ПІВДНІ УКРАЇНИ В ДРУГІЙ ПОЛОВИНІ XІХ СТОЛІТТЯ (Zaporizhzhia Historical Review, 2017)
Розглянуто історичні особливості розвитку та становлення виноградарства Півдня України у другій половині ХІХ. Досліджено діяльність крупних виноградно-виноробських господарств та соціальноекономічні чинники, які вплинули на розвиток дрібних селянських господарств цього періоду. Проаналізовано природні та суспільні фактори, що призвели до тривалої кризи у виноградарській галузі й виноробній промисловості України в кінці ХІХ ст.