МОЛОДІЖНА ПРЕСА РЕГІОНІВ УКРАЇНИ НАПРИКІНЦІ ХХ – НА ПОЧАТКУ ХХІ ст.: СТАТИСТИЧНІ ПОКАЗНИКИ ТА ЯКІСНЕ НАПОВНЕННЯ (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
У статті на основі історичного та пресознавчого дискурсу проведений аналіз окремих кількісних і якісних характеристик регіональної молодіжної преси в Україні наприкінці ХХ – на початку ХХІ століть. Виокремлено специфічні риси молодіжних друкованих видань. Проаналізовано становлення молодіжної преси в регіонах України на початку 90-х рр. ХХ ст. Досліджені кількісні та якісні риси молодіжних ЗМІ окремих областей України. Показано зв‘язок молодіжної тематики із жанрами та лексикою регіональних ЗМІ.