ДОЗВІЛЛЯ У ПОВСЯКДЕННОМУ ЖИТТІ КИЯН ПОЧАТКУ ХХ ст. (ЗА МАТЕРІАЛАМИ МІСЦЕВИХ ГАЗЕТ) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
Статтю присвячено аналізу інформаційного потенціалу матеріалів газетної періодики Києва 1905- 1914 рр. у процесі вивчення дозвілля жителів міста початку ХХ ст. Показано, що публікації преси є цінним історичним джерелом для дослідження системи рекреаційних та культурно-розважальних послуг, пропонованих київським ринком для людей різних вікових та соціальних груп. На прикладі оголошень, хроніки та заміток, вміщених на сторінках київських газет, відтворено мережу культурних установ міста, основні тенденції активного відпочинку киян та дозвілля, проведеного в домашніх умовах.