ПРОЦЕС ФОРМУВАННЯ АРМІЇ БАГРАТИДСЬКОЇ ВІРМЕНІЇ НАПРИКІНЦІ ІХ – СЕРЕДИНІ ХІ ст. (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
У статті проаналізовано васально-сюзеренні відносини та право на земельну власність, як фундамент до організації ранньосередньовічної вірменської армії. Охарактеризовано процес збору та формування пішого ополчення селян-общинників та вершників-азатів, які становили основну частину війська. Висловлено власну теорію стосовно правильності вживання терміну ―феодалізм‖ для характеристики тодішніх суспільних відносин.