ПОЛЬСЬКО-РОСІЙСЬКІ ВІДНОСИНИ НА ПОЧАТКУ ХХІ СТОЛІТТЯ (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
Стаття присвячена аналізу відносин Польщі та Російської Федерації в перше п‘ятиріччя ХХІ століття. Висвітлено динаміку економічної та політичної взаємодії між двома країнами, питання торгово-економічних зв‘язків. Аналіз зовнішньополітичних орієнтирів РП дає підстави стверджувати, що вони були, в значній мірі, спричинені прагненням дистанціюватися від РФ та позбутися загрози повторного включення у сферу її геополітичної домінації.