КРАВЕЦЬКИЙ ЦЕХ У ЛЬВОВІ В КІНЦІ XIV – XVIII ст.: ОСОБЛИВОСТІ ПРАВОВОГО СТАТУСУ (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
У дослідженні висвітлюється законодавче підґрунтя діяльності, права та привілеї кравецького цеху у Львові, а також простежується генеза заснування та організації кравецького ремесла, як одного з найдавніших та найпоширеніших фахів. Проаналізовано ряд цехових статутів та королівських привілеїв, що дозволяють реконструювати особливості правового статусу кравецької корпорації.