ІСТОРИЧНИЙ ДОСВІД “ПЕРШОЇ ХВИЛІ” УКРАЇНСЬКОЇ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОЇ КООПЕРАЦІЇ СЕРЕДИНИ ХІХ СТ. В КОНТЕКСТІ СУЧАСНИХ ПРОБЛЕМ СІЛЬСЬКОГО ВИРОБНИКА (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
Розглянуто початковий етап розгортання кооперативного руху в Україні. Акцентовано увагу на проблематиці становлення сільськогосподарської кооперації під час зміни економічної моделі розвитку держави у середині ХІХ та в кінці ХХ – початку ХХІ ст. Проводяться паралелі між процесами, що відбувалися під час ―першої хвилі‖ кооперативного руху та сучасного розвитку фермерської кооперації в Україні та у світі.