КАРИКАТУРА ЯК ОСОБЛИВИЙ МЕХАНІЗМ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПРОПАГАНДИ НА ТЕРИТОРІЇ УКРАЇНСЬКИХ ГУБЕРНІЙ ПІВДЕННО-ЗАХІДНОГО КРАЮ У 1914–1917 рр. (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
У статті розкрито особливості сатиричної графіки у суспільно-політичній пресі українських губерній Південно-Західного краю під час Першої світової війни. Визначено мету, завдання та тематичну спрямованість карикатури, як своєрідного відображення загального суспільно-політичного дискурсу у Російській імперії. Висвітлено основні інформаційно-психологічні прийоми, що були застосовані карикатуристами для пропаганди стереотипів та антинімецьких ідей. З‘ясовано роль карикатури у формуванні суспільної думки місцевого населення.