БЛАГОДІЙНИЦТВО ЯК ІНДИКАТОР СУСПІЛЬНИХ НАСТРОЇВ У МІСТАХ ПРАВОБЕРЕЖНОЇ УКРАЇНИ В ПЕРІОД ПЕРШОЇ СВІТОВОЇ ВІЙНИ (1914–1917 рр.) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
У статті висвітлено особливості благодійницького руху в Правобережних містах у 1914–1917 рр. крізь призму дослідження повсякденної історії. Зазначено, що на початку Першої світової війни цей рух набув масового характеру і охопив всі соціальні верстви. Показано найбільш поширені види благодійності та проблеми, з якими стикалися благодійники. Автором з‘ясовані причини занепаду благодійницького руху, що слугувало індикатором змін у суспільних настроях міського населення регіону впродовж досліджуваного періоду. Наголошено на моральному аспекті названої тенденції.