ОСОБЛИВОСТІ ПРАЦІ СЕСТЕР МИЛОСЕРДЯ ВСЕРОСІЙСЬКОГО ЗЕМСЬКОГО СОЮЗУ В ПЕРІОД ПЕРШОЇ СВІТОВОЇ ВІЙНИ (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
В статті розглядаються умови та оплату праці, побутове життя сестер милосердя в роки Першої світової війни (1914 – лютий 1917 рр.). Зроблено спробу проаналізувати взаємозв‘язок між тривалістю воєнного конфлікту та зростанням чисельності сестер, також на огляд виносяться критерії, яким повинна відповідати жінка, щоб отримати звання ―сестра милосердя‖. Завдяки представленим нормативним документам у праці уточнені деякі правила, що стосувались особистого та офіційного життя сестер.