ГРОМАДСЬКО-ПОЛІТИЧНА ДІЯЛЬНІСТЬ БРАТІВ ОКУНЕВСЬКИХ У ЖИТТІ СХІДНОЇ ГАЛИЧИНИ (1914-1920 рр.) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
У статті проаналізовано діяльність Теофіла та Ярослава Окуневських під час Першої світової війни. Показано їх вплив на розвиток національно-визвольного руху в Галичині та на українців, що перебували за кордоном. Розглянуто участь братів у діяльності ЗУНР та відновленні української державності. В Городенці Т. Окуневський у міжвоєнний період передусім займався адвокатською діяльністю. Його політична робота обмежувалася тиском польської влади на українців. У останні роки він розумів, що програні Визвольні змагання були кульмінацією його громадсько-політичної діяльності.