ПОЛІТИЧНА СПІВПРАЦЯ ТА ОСОБИСТІ ВЗАЄМИНИ МИКОЛИ ВАСИЛЬКА ТА СИМОНА ПЕТЛЮРИ (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
Розкрито особливості політичних взаємовідносин відомого дипломата Миколи Василька та головного отамана військ УНР Симона Петлюри у міжвоєнний період, висвітлено основні напрями їх співпраці спрямованої на захист національних інтересів українського населення, показано їх внесок у розбудову української зовнішньої політики, визначено факти які впливали на прийняття рішень щодо підписання Варшавського договору, показано роль М. Василька у підготовці переїзду С. Петлюри за кордон та створення умов для подальшого його перебування в еміграції.