ВІДНОВЛЕННЯ ТА РОЗВИТОК РАДІОМОВЛЕННЯ НА ДОНБАСІ В ПЕРІОД ПОВОЄННОЇ ВІДБУДОВИ (1943-1953 рр.) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
У статті на основі архівних джерел, більшість з яких вводиться до наукового обігу вперше, охарактеризовано процес відновлення радіомовлення на теренах Донбасу у повоєнний період. Проаналізовано стан матеріально-технічної бази радіомережі, визначено засади реалізації політики в сфері радіомовлення, місце радіо в духовному житті населення регіону. Наголошено на тому, що радіомовлення було не лише найоперативнішим засобом інформації, а й виконувало культурнопросвітницьку, мобілізаційну та пропагандистську функції, особливо важливі в перші повоєнні роки.