СТАН МЕДИЧНОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ СІЛЬСЬКОГО НАСЕЛЕННЯ ЗАКАРПАТТЯ (др. пол. 1940 – поч. 80-х рр.) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
У статті здійснено оцінку стану забезпечення сільського населення Закарпаття закладами медичного обслуговування впродовж другої половини 40-початку 80-х рр. минулого століття. Проаналізовано розвиток санаторно-курортного лікування; умови функціонування санаторіїв, пансіонатів, будинків відпочинку, колгоспних здравниць. Приділено також увагу питанням створенню матеріально-технічної бази розвитку фізкультури та спорту, що мало безпосередній вплив на зміцнення здоров‘я сільських мешканців.