ПОЛІТИЧНА ДІЯЛЬНІСТЬ КРАЙОВИХ ОРГАНІЗАЦІЙ НРУ НА ПІВДНІ УКРАЇНИ НАПРИКІНЦІ 1980-х – 1991 рр. (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
У статті на основі матеріалів державних обласних архівів, документів з приватних колекцій та періодичних видань розглядається проблематика національно-демократичного відродження України наприкінці 1980-х – 1991 рр. З‘ясовано регіональну специфіку функціонування крайових осередків НРУ на Півдні України. Розкрито основні форми й методи політичної діяльності регіональних організацій Руху, встановлено роль неформалів у процесах українського національно-державного відродження. Визначено внесок південноукраїнських осередків НРУ у розбудову національної державності наприкінці 1980-х – 1991 рр..