ОБСТАВИНИ І ТРАКТУВАННЯ СМЕРТІ МІТРІДАТА VI ЕВПАТОРА: ВІД ДЖЕРЕЛ АНТИЧНОЇ ДОБИ ДО “DE CIVITATE DEI” АВГУСТИНА БЛАЖЕННОГО (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
Стаття присвячена аналізу обставин смерті понтійського царя Мітрідата VI Евпатора та подальшим інтерпретаціям цих подій. У статті наведено відомості з античних джерел і трактату ―De Civitate Dei‖ Августина Блаженного. Свідчення з нарративних джерел зіставлено з мініатюрою до пізнішого перекладу трактату Августина Блаженного. Особливу увагу приділено суперечливим інтерпретаціям і зображенням смерті Мітрідата VI в античні та подальші часи. Методологічну основу складають методи порівняння, аналізу, синтезу та принципи історизму, послідовності, комплексності.