ПРАБОЛГАРИ В ІСТОРІЇ СХІДНОЄВРОПЕЙСЬКОГО СЕРЕДНЬОВІЧЧЯ: АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ ВИВЧЕННЯ (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
У статі розглядається вивчення актуальних питань історії праболгар у творчому доробку вітчизняних та зарубіжних дослідників у 1990-і – 2000-і рр. Автори зосередили увагу на процесах етногенезу, державності, відносинах з автохтонним населенням. Було зроблено висновок щодо необхідності розширення джерельної бази досліджень та нової інтерпретації вже залучених у науковий обіг історичних джерел з метою оновлення контенту наукового знання та імплементації результатів, досягнутих сучасними зарубіжними істориками, етнологами, лінгвістами, археологами.