КОЛОНІАЛЬНА ПОЛІТИКА ФРАНЦІЇ В ЕКВАТОРІАЛЬНІЙ АФРИЦІ (1839-1960 рр.): НА ПРИКЛАДІ ГАБОНУ (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
У статті розглядаються особливості колонізації Габону від моменту появи французів в 1839 році до отримання Габону незалежності в 1960 році. Автор зосередив увагу на основних віхах розвитку Габону у колоніальний період; досліджено територіальні зміни колонії у досліджуваний період; проаналізовано внесок колоніальних властей у розвиток Габону. Особлива увага зосереджена на представниках інтелектуальної колоніальної еліти, які сприяли розбудові колонії та наближенні її до зразків європейської цивілізації.