ПРИНЦИПИ ІНІЦІАТИВИ ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ “СХІДНЕ ПАРТНЕРСТВО” В КОНТЕКСТІ ВЗАЄМОДІЇ З КРАЇНАМИ-ПАРТНЕРАМИ (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
Стаття присвячена дослідженню принципів ініціативи ЄС ―Східне партнерство‖ для країн-партнерів східного напрямку, зокрема й України, з використанням відповідних нормативно-законодавчих документів (Угоди, Резолюції, Комюніке, Проекти, Рекомендації, ―Index СхП‖). Хронологічно представлено форми зовнішньої діяльності їх реалізації, а саме проведення Самітів, дипломатичні контакти, спільні консультації, офіційні та ділові зустрічі представників країн-партнерів з речниками інституцій ЄС. У статті стверджено про формування принципів ініціативи ―Східне партнерство‖ на основі норм первинного права ЄС. Схарактеризовано визначення принципів ―СхП‖ в контексті міжнародних контактів з її країнами-учасницями у 2008-2013 роках.