КИЇВСЬКИЙ ПЕРІОД ЖИТТЯ ТА НАУКОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ АКАДЕМІКА С. М. ЯМПОЛЬСЬКОГО (1965-1998 рр.) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
У статті розглядається Київський період життя та творчого шляху видатного вченого, доктора економічних наук, професора, академіка Національної академії наук України С. М. Ямпольського. На основі вивченої наукової літератури у публікації висвітлено науково-організаційну діяльність вченого та його внесок у розвиток економічної науки України. Широко освічений науковець став одним з засновників нового напрямку в економіці, а саме – економіки науково-технічного прогресу. Висвітлена діяльність Стефана Михайловича на посадах директора Інституту економіки АН УРСР та голови Ради по вивченню продуктивних сил УРСР АН УРСР.